Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Frieschepalen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Frieschepalen kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bekijkt u handige details omtrent trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2600 tot wel €8200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Opsterland | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9249
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Frieschepalen februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 of meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Frieschepalen. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.650 – €2.300halve dag
1 bocht€4.900 – €9.600€2.500 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.000€4.050 – €7.700Eén dag
Spiltrap€7.900 – €12.800€5.050 – €10.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Frieschepalen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Frieschepalen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-frieschepalen-9249

Waarom een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Frieschepalen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief montage. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Opsterland. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Frieschepalen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere opties introduceren en informeert welk model matcht met de situatie en het budget. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Frieschepalen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Frieschepalen.

Goede merken
In ons land zijn meerdere geschikte producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf erkende traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Frieschepalen binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa + TipTop bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Frieschepalen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Frieschepalen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 130 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie