Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beetsterzwaag

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Beetsterzwaag vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bieden wij nuttige tips inzake trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1900 tot maar liefst €9400, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Opsterland | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9244
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Beetsterzwaag april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.000 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Beetsterzwaag. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.600 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.600€3.150 – €6.6005 uur
Twee bochten€5.750 – €10.500€3.800 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€7.850 – €12.000€5.550 – €10.5006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Beetsterzwaag.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beetsterzwaag is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-beetsterzwaag-9244

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Beetsterzwaag voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Opsterland. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift laten monteren dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Beetsterzwaag onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere uitvoeringen tonen en geeft aan welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Beetsterzwaag.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Beetsterzwaag.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele geschikte traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Gerenommeerde aanbieders van merken als deze zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Beetsterzwaag binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn of 123 traplift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Beetsterzwaag is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Beetsterzwaag hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie