Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Surhuisterveen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Surhuisterveen kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel blijven genieten van uw woning. Hieronder treft u nuttige details met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en populaire leveranciers. Bovendien kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2200 tot wel €10100, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9231
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Surhuisterveen februari 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.700 incl. montage.
 • Extra’s zoals een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Surhuisterveen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.850 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.700€3.150 – €5.300halve dag
2 bochten€6.550 – €10.500€4.000 – €7.6006 uur
Wenteltrap€7.800 – €14.400€5.550 – €9.200Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Surhuisterveen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Surhuisterveen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-surhuisterveen-9231

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Surhuisterveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mail: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Surhuisterveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden tonen en vertelt welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook liften monteren in Surhuisterveen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Surhuisterveen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele goede traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende geschikte merken Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer. Gerenommeerde aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Surhuisterveen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa en Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Surhuisterveen is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Surhuisterveen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie