Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rottevalle

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Rottevalle maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige specificaties omtrent trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €2450 & €9900, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSmallingerland | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9221
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Rottevalle maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Ook komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Rottevalle. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.850 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.600 – €8.900€3.100 – €5.000halve dag
2 bochten€6.100 – €11.400€4.000 – €7.100Eén dag
Spiltrap€7.700 – €13.500€5.150 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rottevalle.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rottevalle is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschaf van uw traplift. Ook helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-rottevalle-9221

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Rottevalle voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Smallingerland. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift uitkiezen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of direct een WMO-melding doen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mail: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Rottevalle onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende mogelijkheden introduceren en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw situatie. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Rottevalle.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Rottevalle.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende bekende leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Platinum, Heymer, Minivator. Erkende (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Rottevalle binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator of Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Rottevalle is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Rottevalle hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 105 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie