Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Smallingerland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Smallingerland maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare gegevens over trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1900 en €9000, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Smallingerland | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Smallingerland april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.300 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Smallingerland. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.900€3.350 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.600 – €10.700€4.500 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€7.850 – €13.700€5.200 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Smallingerland.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Smallingerland kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. Meer en meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-smallingerland-9214

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Smallingerland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Smallingerland. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift laten plaatsen die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Smallingerland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere mogelijkheden tonen en informeert u over welk soort lift aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Smallingerland.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Smallingerland.

Erkende merken
In uw regio zijn meerdere geschikte producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal goede traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa, Extrema. Bekende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Smallingerland binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Minivator en Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Smallingerland is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Smallingerland communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal schommelt dat tussen de 135 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie