Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Wilgen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in De Wilgen biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u weer zelf en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze webpagina leest u handige specificaties over trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Smallingerland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen variëren tussen €2250 en €8800, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift april 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSmallingerland | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9213
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift De Wilgen april 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verschaffen we indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in De Wilgen. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.550 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.700 – €9.900€3.450 – €5.6005 uur
Twee bochten€6.250 – €10.500€4.350 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€7.550 – €14.400€4.550 – €9.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in De Wilgen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in De Wilgen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-de-wilgen-9213

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in De Wilgen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Smallingerland. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model kiezen die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO De Wilgen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u de populaire systemen introduceren en adviseert u over welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht treft u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in De Wilgen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in De Wilgen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende goede traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere goede leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator, Extrema. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in De Wilgen binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator & RecentLift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Two.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Wilgen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in De Wilgen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard wisselt dat tussen de 130 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie