Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drachten

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Drachten maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website leest u nuttige gegevens aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de werking, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1600 en €9800, incl. installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Smallingerland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9203
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Drachten februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verschaffen we de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Drachten. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.600 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.800€2.800 – €5.1005 uur
2 bochten€5.850 – €10.900€3.900 – €7.700Hele dag
Spiltrap€7.550 – €14.500€5.350 – €9.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Drachten.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Drachten is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 45% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de aanbieders hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-drachten-9203

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Drachten voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Smallingerland. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem selecteren die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Drachten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende systemen introduceren en vertelt welk systeem past bij uw woning en budget. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Drachten.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Drachten.

Betrouwbare merken
In ons land zijn diverse geschikte merken actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 betrouwbare traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa. Erkende verkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Drachten binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Minivator & Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Drachten is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Drachten hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie