Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wânswert

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Wânswert kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website vindt u belangrijke gegevens wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten liggen tussen de €2250 oplopend tot 9100, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9178
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Wânswert maart 2023

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.050 of nog duurder.
 • Extra opties als een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Wânswert. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€5.050 – €8.200€2.550 – €6.400Dagdeel
Twee bochten€6.350 – €11.300€4.050 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.150 – €13.700€5.100 – €9.700Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wânswert.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Wânswert kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wanswert-9178

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Wânswert voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 incl. installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een systeem uitzoeken dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Wânswert subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende opties demonstreren en adviseert u over welk model rijmt met uw situatie. De meeste winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Wânswert.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wânswert.

Goede merken
In uw omgeving zijn diverse professionele fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers garanderen een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele geschikte fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Wânswert binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp en Smienk hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wânswert is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wânswert hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 110 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie