Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hegebeintum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hegebeintum maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en probleemloos van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl vindt u uitgebreide specificaties omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en aangename manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1750 tot maar liefst €8500, incl. plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift december 2023 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9173
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Hegebeintum december 2023

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Ook komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.200 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Hegebeintum. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.600 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.800€2.950 – €5.700Dagdeel
Twee bochten€5.750 – €10.800€3.650 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €12.300€5.150 – €9.9006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hegebeintum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hegebeintum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 50% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hegebeintum-9173

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hegebeintum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een systeem kiezen die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Hegebeintum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In het schema hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Hegebeintum.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hegebeintum.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende bekende traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende geschikte traplift bouwers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Betrouwbare verkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Hegebeintum binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Acorn of Smienk beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hegebeintum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hegebeintum werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie