Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ferwert

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Ferwert kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert bieden wij waardevolle informatie over trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €1550 & €9400, inclusief installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9172
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Ferwert juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Ferwert. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.600 – €2.1004 uur
1 bocht€4.700 – €9.300€3.000 – €6.3004,5 uur
2 bochten€6.250 – €11.100€4.000 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.000 – €13.100€4.950 – €10.7001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ferwert.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ferwert kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ferwert-9172

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Ferwert voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Ferwert bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welk type lift past matcht met de situatie en het budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij merken en winkels die ook leveren in Ferwert.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ferwert.

Professionele merken
In uw omgeving zijn meerdere geschikte merken aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 erkende ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema. Bekende installateurs van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Ferwert binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa + TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ferwert is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ferwert hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel fluctueert dat tussen de 100 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie