Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hollum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Hollum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel blijven genieten van uw woning. Aan de hand van deze website bekijkt u uitgebreide informatie t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Ameland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1900 tot wel €9800, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Ameland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9161
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Hollum februari 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hollum. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.800 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.250 – €8.000€2.950 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €11.700€3.850 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.100€4.700 – €10.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hollum.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hollum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-hollum-9161

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hollum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ameland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ameland. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ameland (https://www.ameland.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jelmeraweg 1
 • 9162 EA, Ameland
 • Website: www.ameland.nl
 • E-mailadres: wmoloket@ameland.nl
 • Telefoonnummer: 0519555555

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Hollum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende systemen tonen en adviseert welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Hollum.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Hollum.

Erkende merken
In ons land zijn verschillende professionele traplift bouwers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende populaire fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Betrouwbare adviseurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Hollum al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator of TipTop verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hollum is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hollum benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie