Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bornwird

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Bornwird biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker treft u praktische adviezen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €1650 tot zo’n €8700, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9156
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Bornwird februari 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.350.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Bornwird. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.800 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.200 – €9.500€2.850 – €6.200Dagdeel
2 bochten€5.500 – €10.500€3.600 – €8.0001 dag
Spiltrap€7.700 – €13.800€5.000 – €9.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bornwird.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bornwird is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bornwird-9156

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Bornwird voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. De consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Bornwird zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende opties introduceren en geeft aan welk soort lift past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Bornwird.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bornwird.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan voor een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse geschikte leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema. Populaire verkopers van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Bornwird al binnen 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Handicare + Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bornwird is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bornwird benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG – 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie