Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waaxens

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Waaxens maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze site treft u waardevolle gegevens over trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2100 oplopend tot 8500, inclusief installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9152
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Waaxens maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Waaxens. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.600 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.100€2.550 – €5.700halve dag
Twee bochten€6.200 – €10.300€4.300 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €12.800€4.800 – €10.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Waaxens.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Waaxens kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-waaxens-9152

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Waaxens voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een systeem aanschaffen die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Waaxens bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte systemen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw situatie. Veel verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder treft u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Waaxens.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Waaxens.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf populaire leveranciers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Waaxens al binnen 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Minivator of Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Waaxens is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Waaxens benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie