Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Brantgum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Brantgum biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website kunt u aan de slag met bruikbare adviezen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2350 tot maar liefst €9800, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9153
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Brantgum juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Ook zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Brantgum. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.650 – €2.3504 uur
1 bocht€5.450 – €9.500€2.850 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €10.800€3.800 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.350 – €12.200€5.250 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Brantgum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Brantgum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u gemakkelijk 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-brantgum-9153

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Brantgum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een type laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Brantgum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en informeert welk model past bij uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Brantgum.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Brantgum.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal populaire traplift fabrikanten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator. Erkende wederverkopers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Brantgum binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator en Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1100.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Brantgum is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Brantgum benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie