Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lichtaard

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Lichtaard maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert vindt u waardevolle informatie omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Daarnaast kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2000 en €10100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noardeast-Fryslân | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9176
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Lichtaard maart 2023

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.600 of meer.
 • Opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Lichtaard. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.850 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.200 – €9.900€3.400 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€5.950 – €10.000€4.450 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €12.300€5.500 – €10.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Lichtaard.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lichtaard is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-lichtaard-9176

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lichtaard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Lichtaard subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere opties demonstreren en adviseert welk model aansluit op uw situatie. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Lichtaard.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lichtaard.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal bekende ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars garanderen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 grote leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Erkende dealers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Lichtaard binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Stannah & 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lichtaard is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lichtaard verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie