Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kortehemmen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Kortehemmen biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige informatie over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2350 & €9000, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSmallingerland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9211
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Kortehemmen februari 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.050 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Kortehemmen. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.750 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €8.500€3.300 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.300€3.800 – €7.7001 dag
Draaiende trap€8.150 – €12.000€5.500 – €10.700Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Kortehemmen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kortehemmen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-kortehemmen-9211

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kortehemmen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Smallingerland. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model laten installeren die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mail: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Kortehemmen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In deze tabel treft u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Kortehemmen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kortehemmen.

Bekende merken
In ons land zijn enkele erkende ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden een aantal betrouwbare producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator. Erkende wederverkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Kortehemmen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp of RecentLift hebben een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kortehemmen is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kortehemmen hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie