Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drachten-Azeven

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Drachten-Azeven kan u daarbij helpen! Veel mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl vindt u bruikbare adviezen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Opsterland.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2450 & €8900, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Opsterland | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9207
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Drachten-Azeven februari 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Drachten-Azeven. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.550 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.900€3.400 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.900€3.850 – €7.2006 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.200€5.200 – €10.5006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Drachten-Azeven.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Drachten-Azeven kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-drachten-azeven-9207

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Drachten-Azeven voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Opsterland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een type aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Drachten-Azeven lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden laten zien en informeert u over welk systeem matcht met uw budget en situatie. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Drachten-Azeven.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Drachten-Azeven.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte traplift bouwers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten beloven een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum. Erkende specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Drachten-Azeven binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum + Strobbe verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Drachten-Azeven is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Drachten-Azeven hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 130 KG – 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie