Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boornbergum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Boornbergum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze webpagina vindt u nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u gratis en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €2450 oplopend tot 8400, incl. plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSmallingerland | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9212
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Air

Kosten traplift Boornbergum februari 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Boornbergum. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.700 – €8.200€2.900 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.500€4.100 – €7.5006 uur
Wenteltrap€8.250 – €13.700€4.650 – €9.800Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Boornbergum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Boornbergum is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-boornbergum-9212

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Boornbergum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap start bij €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Smallingerland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mail: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Boornbergum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en geeft aan welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel dealers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Boornbergum.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Boornbergum.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse geschikte merken operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn meerdere betrouwbare producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Populaire (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Boornbergum binnen één tot twee weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah + Smienk hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Boornbergum is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Boornbergum benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen wisselt dat tussen de 135 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie