Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Smalle Ee

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Smalle Ee biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige tips aangaande trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €1550 tot zo’n €8600, incl. plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Smallingerland | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Smalle Ee februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Smalle Ee. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.800 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.150 – €9.100€3.150 – €6.100halve dag
Twee bochten€6.150 – €10.800€4.050 – €8.0006 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.600€5.550 – €10.6005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Smalle Ee.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Smalle Ee is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-smalle-ee-9214

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Smalle Ee voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 incl. montage.De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Smallingerland. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type uitzoeken die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Smalle Ee lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. Veel showrooms verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Smalle Ee.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Smalle Ee.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele geschikte leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers werken met een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende geschikte fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Smalle Ee binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals ThyssenKrupp & 123 traplift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Smalle Ee is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Smalle Ee hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 110 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie