Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Opeinde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Opeinde verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €2100 en €10000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Smallingerland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9218
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Opeinde februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.200 incl. montage.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Opeinde. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.150 – €8.600€2.500 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.300€4.050 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.900€5.350 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Opeinde.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Opeinde kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 50% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-opeinde-9218

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Opeinde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Smallingerland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift laten installeren die aansluit op uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Opeinde vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende opties demonstreren en vertelt welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Opeinde.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Opeinde.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten bieden een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf populaire ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Erkende dealers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Opeinde binnen één tot twee weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare & Extrema verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Opeinde is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Opeinde communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie