Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Veenhoop

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in De Veenhoop biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze webpagina treft u handige adviezen omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1950 oplopend tot 8300, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Smallingerland | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9215
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift De Veenhoop februari 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.050 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in De Veenhoop. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€5.450 – €8.000€2.950 – €6.500Dagdeel
2 bochten€5.500 – €10.600€4.300 – €7.600Hele dag
Spiltrap€7.950 – €13.900€4.600 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Veenhoop.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Veenhoop kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-de-veenhoop-9215

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in De Veenhoop voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Smallingerland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type kopen die rijmt met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel aan de slag met een aanvraag? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mail: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO De Veenhoop onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte mogelijkheden tonen en informeert u over welk model past bij de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in De Veenhoop.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in De Veenhoop.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele bekende traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal goede traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in De Veenhoop binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Triwa & Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Veenhoop is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in De Veenhoop benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie