Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijega

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Nijega maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u veilig en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op deze site vindt u nuttige beschrijvingen aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe het werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1500 & €8200, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Smallingerland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9217
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Nijega maart 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Nijega. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.650 – €2.350halve dag
1 bocht€5.200 – €9.400€2.650 – €6.500Dagdeel
Twee bochten€5.550 – €10.100€4.300 – €7.0001 dag
Spiltrap€7.900 – €13.400€4.650 – €10.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijega.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijega is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-nijega-9217

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nijega voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Smallingerland. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een model kopen die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Nijega bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw situatie. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Nijega.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nijega.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse populaire producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Heymer, Minivator, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Nijega binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Parallel.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nijega is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nijega hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie