Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drachtstercompagnie

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Drachtstercompagnie kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en zonder moeite de trap op en af. Op deze pagina bieden wij praktische details met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2300 & €8100, inclusief installatie.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Smallingerland | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Drachtstercompagnie februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de marktprijzen van het installeren van een traplift in Drachtstercompagnie. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.750 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.800 – €8.300€2.900 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€6.350 – €10.700€4.150 – €7.300Eén dag
Draaiende trap€8.150 – €13.200€5.500 – €10.2006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Drachtstercompagnie.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Drachtstercompagnie is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-drachtstercompagnie-9222

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Drachtstercompagnie voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief montage. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Smallingerland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Drachtstercompagnie lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere opties demonstreren en adviseert welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Drachtstercompagnie.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Drachtstercompagnie.

Erkende merken
In ons land zijn enkele populaire traplift bouwers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers beloven een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 erkende merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator, Triwa. Grote verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een goede huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Drachtstercompagnie binnen een paar weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare + RecentLift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Drachtstercompagnie is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Drachtstercompagnie werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis ligt dat tussen de 135 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie