Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Tike

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in De Tike vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel de trap op en af. Via deze pagina treft u waardevolle adviezen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2150 tot wel €8400, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Smallingerland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9219
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift De Tike april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.700 of meer.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in De Tike. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.700 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.750 – €9.000€2.750 – €5.000halve dag
2 bochten€6.500 – €10.500€4.050 – €7.8006 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.400€5.050 – €10.2001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in De Tike.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in De Tike is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-de-tike-9219

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in De Tike voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Smallingerland. Burgers met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mailadres: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO De Tike zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook leveren in De Tike.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met professionele leveranciers van trapliften in De Tike.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer. Erkende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in De Tike binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Platinum + Strobbe hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Tike is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Tike werkt met een maximale draagkracht in KG. Standaard fluctueert dat tussen de 130 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie