Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goëngahuizen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Goëngahuizen kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Smallingerland.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schommelen tussen €2050 en €8200, incl. montage.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSmallingerland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode8497
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Goëngahuizen mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Goëngahuizen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.700 – €2.350Dagdeel
1 bocht€4.650 – €9.100€3.000 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €11.200€4.300 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.600 – €12.200€5.400 – €10.2006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Goëngahuizen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Goëngahuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-goengahuizen-8497

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Goëngahuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 incl. plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Smallingerland. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een model uitkiezen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of direct een WMO-melding doen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gauke Boelensstraat 2
 • 9203 RM, Smallingerland
 • Website: www.smallingerland.nl
 • E-mail: gemeente@smallingerland.nl
 • Telefoonnummer: 0512581234

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Goëngahuizen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij uw budget en situatie. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Goëngahuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met goede leveranciers van trapliften in Goëngahuizen.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf erkende merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere erkende merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Minivator. Grote specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Goëngahuizen binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals ThyssenKrupp of PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Goëngahuizen is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Goëngahuizen werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie