Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aldeboarn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Aldeboarn kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze website bieden wij handige details over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 tot maar liefst €9500, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeerenveen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8495
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Aldeboarn juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Aldeboarn. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.800 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.600 – €9.800€3.000 – €5.0001/2 dag
2 bochten€6.200 – €10.400€3.850 – €8.0001 dag
Spiltrap€8.500 – €12.400€5.250 – €9.000Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Aldeboarn.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Aldeboarn is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-aldeboarn-8495

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Aldeboarn voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heerenveen. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een model kiezen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Aldeboarn vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften demonstreren en informeert welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. De meeste dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Aldeboarn.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Aldeboarn.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse geschikte ontwikkelaars met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Platinum, Minivator, Strobbe. Populaire installateurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Aldeboarn binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Otolift + 123 traplift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Aldeboarn is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Aldeboarn hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 120 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie