Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terherne

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Terherne verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker vindt u nuttige beschrijvingen inzake trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2300 tot zo’n €8300, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8493
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Terherne februari 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Terherne. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.550 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.500€2.750 – €6.200halve dag
2 bochten€6.100 – €11.500€4.450 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.500€4.600 – €9.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Terherne.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Terherne is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-terherne-8493

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Terherne voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap start bij €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model aanschaffen die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Terherne zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal systemen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw situatie. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vindt u merken en winkels die ook actief zijn in Terherne.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Terherne.

Populaire merken
In Nederland zijn vijf geschikte ontwikkelaars actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan voor een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse geschikte traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Erkende wederverkopers van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Terherne al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn + TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Terherne is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Terherne werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie