Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldelamer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Oldelamer verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bekijkt u waardevolle adviezen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Weststellingwerf.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2100 tot wel €9600, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8486
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Oldelamer juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.950 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel vindt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Oldelamer. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.550 – €2.300Dagdeel
1 bocht€4.850 – €8.100€2.650 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€6.300 – €11.800€4.050 – €7.9006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.400€5.400 – €10.2005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oldelamer.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oldelamer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oldelamer-8486

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Oldelamer voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief montage. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een model selecteren dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Oldelamer vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een professionele adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en informeert welk systeem rijmt met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Oldelamer.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Oldelamer.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 bekende merken met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele bekende traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer, Minivator. Populaire dealers van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Oldelamer al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Stannah of Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oldelamer is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oldelamer hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 125 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie