Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spanga

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Spanga biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert leest u belangrijke tips betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De kosten schommelen tussen €2050 tot zo’n €8200, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8482
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Spanga juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.250 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Spanga. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.650 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.600€2.550 – €5.3001/2 dag
2 bochten€6.550 – €10.300€3.750 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.800€5.050 – €10.900Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Spanga.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Spanga is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-spanga-8482

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Spanga voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift laten monteren die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Spanga bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal stoelliften tonen en adviseert welk merk/model past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Spanga.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Spanga.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede leveranciers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn verschillende geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Spanga binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Platinum en Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Spanga is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Spanga benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie