Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sonnega

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Sonnega vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Hieronder bekijkt u bruikbare informatie aangaande trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2500 oplopend tot 8500, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8478
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Sonnega februari 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Sonnega. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.600 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €8.100€2.900 – €5.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.000€4.250 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€7.600 – €13.000€4.950 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sonnega.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sonnega is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sonnega-8478

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Sonnega voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type aanschaffen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Sonnega lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende liften demonstreren en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften plaatsen in Sonnega.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Sonnega.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere goede leveranciers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten bieden een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator. Erkende montagepartners van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Sonnega binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Handicare of RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sonnega is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sonnega benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard wisselt dat tussen de 110 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie