Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijeholtpade

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Nijeholtpade maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina vindt u nuttige tips inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €2350 tot wel €8300, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Weststellingwerf | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8475
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Nijeholtpade juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens komen er additionele kosten bij voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Nijeholtpade. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€5.400 – €9.800€2.500 – €6.7005 uur
Twee bochten€5.650 – €10.000€4.350 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.250 – €14.300€4.800 – €9.9005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijeholtpade.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijeholtpade kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nijeholtpade-8475

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Nijeholtpade voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model laten installeren die matcht met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Nijeholtpade bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden demonstreren en vertelt welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Nijeholtpade.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Nijeholtpade.

Professionele merken
In ons land zijn vijf populaire merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In deze tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema. Populaire (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Nijeholtpade binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Minivator en Smienk hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nijeholtpade is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nijeholtpade verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie