Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwebrug

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Nieuwebrug maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina leest u uitgebreide gegevens met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2550 oplopend tot 9300, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeerenveen | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8469
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Nieuwebrug juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.650 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Nieuwebrug. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.550 – €2.150halve dag
1 bocht€4.800 – €8.700€2.550 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €10.800€4.350 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €14.500€5.200 – €9.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwebrug.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwebrug kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 55% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuwebrug-8469

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Nieuwebrug voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap start bij €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heerenveen. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem uitkiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Nieuwebrug zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire liften introduceren en informeert welk type lift past rijmt met uw woning en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Nieuwebrug.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Nieuwebrug.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse professionele traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Populaire dealers van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Nieuwebrug in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Acorn + Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nieuwebrug is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nieuwebrug communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis ligt dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie