Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudehaske

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Oudehaske maakt het mogelijk! Meer en meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht leest u praktische adviezen m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2150 & €10000, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8465
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Oudehaske juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 of meer.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Oudehaske. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.650 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.500€3.450 – €6.7005 uur
Meerdere bochten€5.600 – €10.300€3.900 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €14.500€4.850 – €10.5006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudehaske.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oudehaske is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 40% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oudehaske-8465

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Oudehaske voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een stoellift laten monteren die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Oudehaske lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties laten zien en informeert u over welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Oudehaske.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Oudehaske.

Populaire merken
In uw omgeving zijn vijf populaire traplift bouwers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers hanteren een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse betrouwbare producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Oudehaske binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Stannah & Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oudehaske is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oudehaske hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 120 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie