Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rotstergaast

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Rotstergaast kan u daarbij helpen! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare specificaties met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schommelen tussen €1950 tot zo’n €8400, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8462
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Rotstergaast juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.000 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Rotstergaast. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.850 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€5.450 – €9.000€2.600 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.250 – €11.500€4.000 – €7.0006 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.100€5.550 – €10.0006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rotstergaast.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rotstergaast kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u gemakkelijk 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rotstergaast-8462

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Rotstergaast voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 inclusief plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een traplift laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Rotstergaast lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en vertelt welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Rotstergaast.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Rotstergaast.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal geschikte leveranciers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan in voor een vlotte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf populaire merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Bekende dealers van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Rotstergaast binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Acorn of TipTop hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rotstergaast is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Rotstergaast werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 105 KG en 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie