Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gersloot

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Gersloot maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker vindt u nuttige informatie t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2050 tot maar liefst €8600, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHeerenveen | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8457
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Gersloot juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Vaak zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.000 of nog duurder.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Gersloot. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.050 – €9.700€3.200 – €6.5004,5 uur
2 bochten€6.400 – €10.400€3.800 – €7.9001 dag
Draaiende trap€8.500 – €14.500€5.350 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gersloot.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gersloot is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-gersloot-8457

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Gersloot voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heerenveen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een model aanschaffen die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Gersloot onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire liften demonstreren en vertelt welk soort lift past bij uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Gersloot.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Gersloot.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal populaire producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers bieden een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 professionele merken Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Bekende specialisten van deze modellen zijn TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Gersloot in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Acorn + RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Gersloot is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Gersloot communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 125 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie