Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Katlijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Katlijk biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u veilig en probleemloos de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige informatie aangaande trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de montagekosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1750 & €9500, inclusief plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeerenveen | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8455
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Katlijk juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.450 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Katlijk. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.650 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.600€2.500 – €5.5001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €10.100€3.700 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.450 – €13.700€4.750 – €9.1005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Katlijk.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Katlijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-katlijk-8455

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Katlijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heerenveen. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem laten installeren die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Katlijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u de populaire liften tonen en vertelt welk model past bij uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Katlijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Katlijk.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte producenten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan in voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf geschikte producenten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa. Grote dealers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Katlijk al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa & Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Katlijk is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Katlijk hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen ligt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie