Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuweschoot

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Nieuweschoot verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u veilig en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze webpagina treft u nuttige specificaties t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2200 tot zo’n €8800, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Heerenveen | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8452
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Nieuweschoot juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel bieden wij de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Nieuweschoot. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.650 – €2.1004 uur
1 bocht€5.250 – €8.400€3.350 – €5.5004,5 uur
2 bochten€6.550 – €10.300€3.900 – €7.000Hele dag
Spiltrap€8.350 – €12.900€5.350 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuweschoot.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuweschoot is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nieuweschoot-8452

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nieuweschoot voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heerenveen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model kiezen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Nieuweschoot vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften introduceren en informeert welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Nieuweschoot.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Nieuweschoot.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere bekende leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten beloven een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele grote traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Heymer, Extrema, Platinum. Betrouwbare aanbieders van deze modellen zijn Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Nieuweschoot al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator en 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuweschoot is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nieuweschoot verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie