Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudeschoot

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Oudeschoot vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u weer zelf en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand treft u nuttige specificaties inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de (montage)kosten, de WMO en populaire leveranciers. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2500 tot wel €9000, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeerenveen | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8451
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Oudeschoot juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Oudeschoot. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.600 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.000€3.100 – €5.000halve dag
Twee bochten€5.750 – €10.100€4.300 – €7.5001 dag
Draaiende trap€7.900 – €12.300€5.350 – €10.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudeschoot.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oudeschoot is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden goed getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oudeschoot-8451

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oudeschoot voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief montage. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Heerenveen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een systeem kiezen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Oudeschoot zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de regio. Een productspecialist kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en vertelt welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Oudeschoot.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Oudeschoot.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers verzekeren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse grote leveranciers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema. Betrouwbare montagepartners van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Oudeschoot binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Minivator en Heymer beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oudeschoot is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oudeschoot hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans schommelt dat tussen de 120 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie