Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wateren

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Wateren verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze site kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1700 tot zo’n €9400, inclusief installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Westerveld | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8438
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Wateren juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Wateren. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.800 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.500 – €8.400€2.550 – €6.9005 uur
Twee bochten€6.450 – €11.500€4.100 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.300 – €13.000€4.850 – €10.800Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wateren.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Wateren is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wateren-8438

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Wateren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerveld. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mail: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Wateren vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert welk soort lift aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Wateren.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Wateren.

Professionele merken
In Nederland zijn diverse populaire producenten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een korte installatietijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf populaire merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Wateren binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Platinum + Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wateren is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wateren benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard schommelt dat tussen de 110 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie