Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haulerwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Haulerwijk vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert vindt u praktische tips aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2500 en €8400, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOoststellingwerf | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8433
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Haulerwijk juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Haulerwijk. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.850 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.400 – €9.700€3.200 – €6.4001/2 dag
2 bochten€6.300 – €11.900€4.050 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €13.400€4.800 – €10.600Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Haulerwijk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Haulerwijk kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-haulerwijk-8433

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Haulerwijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna bieden ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitzoeken die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mail: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Haulerwijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal stoelliften laten zien en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Haulerwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Haulerwijk.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele professionele producenten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Haulerwijk in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Acorn + TipTop bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Haulerwijk is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Haulerwijk communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie