Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterwolde

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Oosterwolde vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2000 & €8400, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Ooststellingwerf | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8431
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Oosterwolde juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Oosterwolde. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.750 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.900€2.550 – €5.1001/2 dag
2 bochten€6.250 – €11.100€4.200 – €7.4006 uur
Wenteltrap€7.750 – €12.500€5.050 – €10.0006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterwolde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oosterwolde is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oosterwolde-8431

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Oosterwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mailadres: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Oosterwolde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert welk merk/model past bij uw wensen en budget. De meeste winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht treft u winkels en producenten die ook leveren in Oosterwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Oosterwolde.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal goede traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken werken met een snelle levering en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit enkele betrouwbare producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Oosterwolde binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Triwa of Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oosterwolde is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oosterwolde verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 100 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie