Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elsloo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Elsloo kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder treft u uitgebreide informatie aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2400 & €8300, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOoststellingwerf | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8424
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Elsloo juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.600.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Elsloo. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.600 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €9.700€3.200 – €5.500halve dag
Twee bochten€6.100 – €10.100€4.500 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €13.000€5.100 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Elsloo.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Elsloo is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-elsloo-8424

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Elsloo voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een klaprail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ooststellingwerf. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna ontvangt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mail: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Elsloo subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen tonen en vertelt welk merk/model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vindt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Elsloo.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Elsloo.

Erkende merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken garanderen een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere erkende leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Grote (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Elsloo binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Triwa en PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Elsloo is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Elsloo hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 130 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie