Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldeberkoop

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Oldeberkoop biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl vindt u praktische informatie m.b.t. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de unieke werking, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1950 tot zo’n €9200, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOoststellingwerf | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8421
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Oldeberkoop juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.550 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Oldeberkoop. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.600 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.900 – €8.700€2.600 – €6.400Dagdeel
2 bochten€5.750 – €10.700€4.100 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€7.850 – €14.500€4.550 – €9.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldeberkoop.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Oldeberkoop kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oldeberkoop-8421

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Oldeberkoop voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Ooststellingwerf. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een stoellift laten monteren die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mail: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Oldeberkoop subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en vertelt welk systeem rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Oldeberkoop.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Oldeberkoop.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende professionele traplift fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Oldeberkoop binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift & RecentLift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oldeberkoop is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oldeberkoop verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie