Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwehorne

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Nieuwehorne kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site vindt u nuttige beschrijvingen omtrent trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €1550 tot maar liefst €8200, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeerenveen | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Nieuwehorne juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Nieuwehorne. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.800 – €8.300€2.650 – €5.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.550 – €11.200€4.000 – €7.300Eén dag
Draaiende trap€8.150 – €12.200€5.350 – €10.0006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwehorne.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwehorne is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nieuwehorne-8414

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nieuwehorne voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heerenveen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift uitzoeken die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Nieuwehorne zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen introduceren en adviseert welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Nieuwehorne.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Nieuwehorne.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe. Erkende adviseurs van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Nieuwehorne al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn of RecentLift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuwehorne is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuwehorne benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 135 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie