Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoornsterzwaag

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Hoornsterzwaag vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. In het volgende overzicht leest u uitgebreide adviezen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2100 tot zo’n €9100, inclusief montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Heerenveen | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8412
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Hoornsterzwaag juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 incl. montage.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel vindt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Hoornsterzwaag. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.550 – €2.1004 uur
1 bocht€4.550 – €9.800€3.500 – €6.4005 uur
Twee bochten€6.000 – €10.900€4.000 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €14.100€4.850 – €9.600Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoornsterzwaag.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoornsterzwaag is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hoornsterzwaag-8412

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hoornsterzwaag voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heerenveen. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model selecteren dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Hoornsterzwaag vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder bekijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Hoornsterzwaag.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Hoornsterzwaag.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse professionele fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele erkende fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe. Bekende wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Hoornsterzwaag in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Otolift + TipTop verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hoornsterzwaag is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hoornsterzwaag communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie