Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hemrik

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hemrik kan u daarbij helpen! Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site treft u uitgebreide details wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 tot wel €9700, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Opsterland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8409
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Hemrik juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Hemrik. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€4.700 – €9.100€3.050 – €6.400Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.800€4.500 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.600€5.200 – €10.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hemrik.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hemrik is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u eenvoudig 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hemrik-8409

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hemrik voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Opsterland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift kopen die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Hemrik vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte opties introduceren en geeft aan welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Hemrik.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hemrik.

Populaire merken
In ons land zijn enkele betrouwbare traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten bieden een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Heymer. Bekende montagepartners van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Hemrik binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa + PractiComfort hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hemrik is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hemrik communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie