Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Luxwoude

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Luxwoude verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl leest u bruikbare beschrijvingen wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de verwachte kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2100 tot maar liefst €9700, inclusief installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Opsterland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8405
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Luxwoude juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Luxwoude. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.800 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.450 – €9.200€3.300 – €6.5001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €11.500€3.550 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.000€5.150 – €9.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Luxwoude.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Luxwoude is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-luxwoude-8405

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Luxwoude voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Opsterland. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een stoellift aanschaffen die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Luxwoude zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder treft u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Luxwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Luxwoude.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele professionele fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars werken met een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Extrema, Minivator, Platinum. Populaire wederverkopers van de genoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist kan u helpen bij het vinden van de beste huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Luxwoude binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Otolift en RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Luxwoude is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Luxwoude hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie