Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Blesse

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in De Blesse vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze webpagina leest u belangrijke gegevens aangaande trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €1650 tot wel €10100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8397
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift De Blesse juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.950 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de adviesprijzen van het monteren van een traplift in De Blesse. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.700 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.850 – €9.900€3.200 – €6.800halve dag
2 bochten€5.800 – €11.700€4.400 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.400 – €14.400€5.500 – €10.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in De Blesse.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in De Blesse is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer leveranciers bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-de-blesse-8397

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in De Blesse voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift laten plaatsen die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO De Blesse zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften introduceren en adviseert welk type lift past matcht met uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in De Blesse.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in De Blesse.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan bekend om een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere erkende ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa. Grote installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in De Blesse binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Handicare of Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Blesse is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in De Blesse benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak fluctueert dat tussen de 130 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie