Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boijl

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Boijl maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze webpagina kunt u aan de slag met belangrijke details inzake trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de werking, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten variëren tussen €2100 tot wel €8600, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWeststellingwerf | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8392
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Boijl april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.900 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Boijl. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.600 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.450 – €8.100€3.450 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.550 – €11.700€3.650 – €7.0001 dag
Spiltrap€8.550 – €14.300€4.800 – €10.000Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Boijl.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Boijl kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-boijl-8392

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Boijl voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief montage. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Weststellingwerf. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift kiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Boijl subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende mogelijkheden introduceren en vertelt welk systeem aansluit op uw woning en budget. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Boijl.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Boijl.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere betrouwbare traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende bekende fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum. Populaire specialisten van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Boijl binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals ThyssenKrupp of 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Boijl is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Boijl werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 135 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie