Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boschoord

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Boschoord maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina bekijkt u praktische informatie m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2200 en €9400, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWesterveld | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8387
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Boschoord juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.150 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Boschoord. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.800 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.600 – €8.600€2.800 – €6.5005 uur
2 bochten€6.050 – €11.800€4.150 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€8.500 – €12.700€5.350 – €9.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Boschoord.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Boschoord kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-boschoord-8387

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Boschoord voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerveld. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem kiezen dat past bij uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanvraag indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Boschoord zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte systemen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan uw wensen en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Boschoord.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Boschoord.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire ontwikkelaars met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten beloven een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator. Erkende dealers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Boschoord binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Acorn & Heymer bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Triwa TR 80.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Boschoord is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Boschoord communiceert een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 115 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie